Tarinamme

Kun idea Maja Style -vaatemallistosta lähti kehittymään, oli selvää, että mallistomme vaatteiden on oltava harmonisen ja minimalistisen ulkoasun lisäksi laadukkaita, niiden on kestettävä aikaa ja tunnuttava mukavalta lapsen päällä. Maja Style palvelee arjen esteetikkoja, jotka kaipaavat lapsilleen ylellisen pehmeitä, leikinkestäviä vaatteita pelkistetyllä kuvioinnilla.

Haluamme tarjota perheille kauniita käyttövaatteita, joilla pukea lapsen tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kapselivaatekaapin lailla toisiinsa yhteensopivista vaatteista on helppo koota asukokonaisuuksia niin arjen kiireessä, kuin juhlahumussa. Lupaamme, että vaatteemme paitsi helpottavat arkeasi, myös ilahduttavat minimalistisella kauneudellaan ja pienillä, tarkkaan harkituilla yksityiskohdilla.

Vaatteiden suunnittelussa ja kaavoituksessa olemme ottaneet huomioon vaatemalliston ideologian: malliston sävymaailma on harmoninen ja luonnonläheinen ja osa vaatteistamme on suunniteltu oversize-mitoituksella. Oversize-mitoitus mukailee lapsen kasvua, ja on näin pitkäikäisempi. Kaavamme suunnitellaan siten, että leikkuujätettä syntyy mahdollisimman vähän ja isommat hukkapalat hyödynnetään pienempien tuotteiden valmistamiseen.

Tuotteidemme suunnittelu, tuotanto, pakkausmateriaalit, jakelu ja markkinointi toteutetaan kotimaisia alan ammattilaisia hyödyntäen. Kankaamme saapuvat eurooppalaiselta, luotettavalta yhteistyökumppanilta.

Vastuullisuus

Tuotanto
Mallisto on luotu ympäristöä ja yhteiskuntaa kunnioittaen. Meille on tärkeää, että vaatteiden tuotanto on eettisesti ja ekologisesti kestävää. Tuotteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja valmistetaan Suomessa. Pääosin Suomessa tapahtuvan tuotantomme avulla voimme vaikuttaa suomalaisen tekstiiliteollisuuden työpaikkojen pysyvyyteen ja tuotannon jatkumiseen. Kun tunnemme tuotantomme, voimme valvoa sekä vaatteidemme laatua että tuotannon jokaista porrasta aina kankaiden valmistuksesta tuotteiden pakkaamiseen.

Kankaat
Luonnonmateriaaleista valmistetut, Ökö-Tex-standardin mukaiset kankaamme tulevat eurooppalaiselta tehtaalla. Ökö-Tex on vuonna 1992 kehitetty tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka takaa, että kankaassa ei ole käytetty haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

Käyttämämme trikookankaat ovat GOTS-sertifioituja. GOTS eli Global Organic Textile Standard on maailman johtava tekstiilien tuotannon standardi kankaille, jotka sisältävät vähintään 70 % luonnonmukaisesti viljeltyä luonnonkuitua. Tehtaan sertifikaatti takaa, että kankaidemme tuotannossa ei sallita lapsi- ja pakkotyövoimaa, työntekijöiden palkka on asianmukainen ja työntekijöillä on työaika. GOTS-sertifioidun kankaan tuotanto on valvottua aina pellolta kankaaksi. Puuvillakankaan tuotantoa valvotaan tuotannon ensimmäisestä vaiheesta alkaen, kun puuvillan siemen irrotetaan kuiduista. GOTS-sertifikaatin alaisen puuvillan viljelyä puolestaan valvotaan IFOAM-standardiperheeseen kuuluvien ohjelmien avulla.

Pakkaus ja kuljetus
Vaatteemme pakataan FSC-sertifioidusta paperista valmistettuihin pusseihin. FSC on maailman luotetuin metsätuotteiden sertifikaatti ja takaa sen, että pakkausmateriaalin raaka-aine tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä. Pakkausmateriaaleissamme ei käytetä muovia.

Lähituotantomme ansiosta logistiikkakustannukset ja kuljetuksista aiheutuvat päästöt voidaan pitää maltillisempina. Kun kaikki tuotantoketjun osa-alueet kankaiden valmistusta lukuun ottamatta ovat lähellä, on tuotanto kuljetusten osalta ympäristöystävällisempää.

Arvomme

Maja Style on vaatemallisto, jonka arvomaailma perustuu ajattomuuteen, laatuun ja ekologisuuteen. Mallistomme on tehty kestämään arkea, aikaa ja elämää. Kestävämpi elämäntapa ja vastuullinen tuotanto ovat toimintamme keskeisiä kulmakiviä. Meille on tärkeää tehdä vaatteita, joista pikkuiset nauttivat.

Ajattomuus
Maja Style -malliston muotoilu ja harkittu sävymaailma ovat ajattomia. Osassa vaatteitamme käytettävä oversize-mitoitus ja neutraali unisex-tyyli mahdollistavat vaatteiden pitkän käyttöiän. Toivomme, että vaatteemme ilahduttavat ajattomalla designillaan useampaa eri käyttäjää.

Laatu
Meille on ensiarvoisen tärkeää, että lapsi voi pienestä pitäen pukeutua laadukkaisiin luonnonmateriaaleihin. Euroopasta saapuvat kankaamme ovat Ökö-Tex-standardin mukaisia ja tiukat vaatimuksemme läpäiseviä. Meille laatu tarkoittaa sitä, että mallistomme on hyvin tehty, alusta loppuun. Takeena tästä on läpinäkyvä kotimainen tuotantomme ja eurooppalaiset, sertifioidut kankaamme. Ajattelemme, että laatu korvaa määrän – myös lastenvaatteissa.

Ekologisuus
Vaatteidemme monikäyttöisyys, luonnonmateriaalit ja Suomessa tapahtuva tuotantomme ovat kaikki osa ekologista ajatteluamme. Ekologisuus syntyykin korkean laatumme, tarkkaan harkitun valmistusprosessin ja vaatteiden pitkän käyttöiän kautta. Mallistomme lähes sataprosenttinen kotimaisuusaste mahdollistaa tuotannon ekologisen kestävyyden. Myös vaatteiden oikeanlainen huolto on tärkeää pitkäikäisyyden saavuttamiseksi.